Wie zijn wij?

Wat doen we?
Wat is ons doel?
Wij zijn de gezamenlijke leefstijlcoaches in ’t Gooi.
Wij hebben maar één belangrijk doel:
’t Gooi en omstreken de gezondste regio van Nederland laten worden.
Daarom hebben wij onze krachten gebundeld, zodat wij zoveel mogelijk mensen kunnen begeleiden naar een gezonde leefstijl.
Dit doen we door ervoor te zorgen dat je het CooL-programma verspreid over het gehele jaar in deze regio kunt volgen, zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen.

 

 

 

Onze coaches

Vitaalcoach Hilversum
Marcella de Vries

mail: info@vitaalcoachhilversum.nl
mobiel: 06 34 03 30 15

 
Hilversum (Centrum)

Marcella: ‘Samen kan je meer dan alleen’

LifeLein leefstijlcoaching
Marjolein van Driel

mail: info@lifelein.nl
mobiel: 06 27 05 44 43

 
Bussum

Marjolein: ‘Doorbreek die vicieuze cirkel! Ik help je graag bij het leren bewust te kiezen hoe je een leefstijl eigen kunt maken, die ervoor zorgt dat je blijvend Fit en Energiek bent.’

Studio Leefstijl
Cecile Grosjean

mail: info@studioleefstijl.nl
mobiel: 06 53 48 66 49

 
Hilversum (Zuid)/Baarn

Cecile: ‘Kleine stappen, groot effect!’

Ingrid den Ouden Coaching
Ingrid den Ouden

mail: ingrid.denouden@kpnmail.nl
mobiel: 06 22 51 32 46

 
Hilversum (Noord)

Ingrid: ‘Als jij goed voor jezelf gaat zorgen, voel je jezelf gelukkiger. Een positieve mindset en een vitaler lichaam. Daar help ik je graag bij!’

Leefstijlcoach Dirk-Jan Bolhuis
Dirk-Jan Bolhuis

mail: djkbolhuis@gmail.com
mobiel: 06 10 27 48 30

 
Naarden en Hilversumse Meent

Dirk-Jan: ‘Werken aan gezondheid en geluk’

Leefstijlcoach Bussum
Carla Redegeld

mail: cool@fysiotherapiebussumzuid.nl
telefoon: 035-6246037

 
Bussum Zuid

Carla: ‘Met kleine veranderingen grote resultaten behalen’

Oefentherapie Weesp
Henny Ottenhoff

mail: info@oefentherapieweesp.nl
telefoon: 0294-418398

 
Weesp

HappyFit
Paulien Doornink

mail: info@happy-fit.nl
mobiel: 061461386

 
Laren (Bliss Health Center)

Paulien: ‘ Wat is jouw motivatie om je leefstijl te veranderen? Samen gaan we op zoek naar wat jij kunt en wil veranderen op allerlei vlakken van leefstijl, ook waar je zelf misschien nog niet aan hebt gedacht.’

Jessica Dittmann
Leefstijlcoach – Stoppen met roken coach

mail: jessicadittmann22@gmail.com
mobiel: 06-13506482

 

Naarden

 

Wijkgezondheidscentra Huizen
Annefleur Klunder

mail: a.klunder@wgchuizen.nl
mobiel: 035-5262800

 
Huizen/Blaricum

Annefleur: ‘ Uw persoonlijke welzijn staat centraal. Hier aan werken doen we samen. Stapsgewijze gedragsverandering leidt tot meer gezondheid, meer plezier en meer leven.’

Coaching op leefstijl

Wat doet een leefstijlcoach?

Leefstijl is eigenlijk alles wat je doet om gezond te blijven. Een leefstijlcoach helpt je om je bewust te worden van jouw huidige leefstijl, inzicht te krijgen in ongezonde gewoonten en deze blijvend te veranderen in gezond gedrag: gezonder eten, meer bewegen, minder stress en beter slapen. Onder begeleiding van een leefstijlcoach formuleer jij een haalbaar doel en ga je concrete stappen zetten op weg naar een gezonde leefstijl.

Waarom Coaching op Leefstijl (CooL)?

Op dit moment heeft ruim de helft van de volwassen Nederlanders overgewicht. Blijvend afvallen blijkt voor de meeste mensen moeilijker dan gedacht. Overgewicht kan in de loop van de jaren tot gezondheidsproblemen leiden. Denk daarbij aan hoge bloeddruk, verhoogde cholesterolwaarden, diabetes of hart- en vaatziekten.

Veranderingen in leefstijl en het verliezen van gewicht leiden tot een grote verbetering van je gezondheid. Je krijgt meer energie, slaapt beter, voelt je prettiger en je hebt minder lichamelijke klachten of ongemakken. Kortom: je zit lekkerder in je vel. Een leefstijlprogramma als CooL helpt daarbij.

Voor wie is CooL bedoeld?

Het CooL programma is bedoeld voor:

 • Volwassenen vanaf 18 jaar.
 • Mensen met overgewicht (een Body Mass Index (BMI) tussen de 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op (chronische) ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.
 • Mensen met ernstig overgewicht (een BMI hoger dan 30).

Daarnaast is het belangrijk dat je:

 • voldoende gemotiveerd bent om een programma van 2 jaar te volgen.
 • je bereid bent om concrete stappen te zetten, die nodig zijn voor een gezonder gewicht en leefstijl. Gedragsverandering kost moeite, tijd en doorzettingsvermogen.

Is het CooL-programma niet geschikt voor jou, maar wil je graag werken aan een gezonde leefstijl? Neem dan contact op met een van de leefstijlcoaches en vraag naar de mogelijkheden voor een leefstijlprogramma, dat bij jou past.

Wat houdt het programma in?
 • CooL is een twee jaar durend coachprogramma, waarin jij met jouw leefstijl aan de slag gaat.
 • Je wordt het gehele programma begeleid door jouw persoonlijke leefstijlcoach.
 • Het programma bestaat per jaar uit een combinatie van 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele coachgesprekken.
 • De kern van het programma bestaat uit coaching op de leefstijlpijlers voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. Zo word jij je steeds bewuster van je huidige leefstijl en leer je hoe je ongezond gedrag blijvend kunt veranderen in gezonde gewoonten. Ook word je aan het denken gezet over vragen als ‘wat betekent gezondheid eigenlijk voor mij?’
 • De groep kan een grote steun zijn. Ervaringen delen, er voor elkaar zijn op moeilijke momenten en misschien wel samen stappen zetten, denk aan samen bewegen. Je hoeft het niet (meer) alleen te doen.
 • Elke deelnemer heeft zijn/haar eigen persoonlijke doelen.
 • Het uiteindelijke doel is voor iedereen hetzelfde: door kleine stapjes een gezondere jouw leefstijl aanleren en daardoor een gezonder gewicht en betere kwaliteit van leven bereiken.
Wat kost deelname aan CooL?

Met een verwijzing van de huisarts kun je het CooL-programma in principe op kosten van de zorgverzekeraar volgen, zonder dat je eigen risico wordt aangesproken. Er is echter wel een verschillend contracteringsbeleid bij de zorgverzekeraars. Win advies in over de vergoeding bij je zorgverzekeraar.

 

Hoe kan ik deelnemen?

Stap 1

Vraag om een verwijzing van je huisarts voor een Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Zet jij vandaag de eerste stap? Gun jezelf deze kans!

Voor coaches

Ben jij BLCN geaccrediteerd leefstijlcoach in ‘t Gooi of geaccrediteerd via de KNGF? Geef jij de Gecombineerde Leefstijl Interventie CooL of ga je hier binnenkort mee starten?

Wil jij ook graag samenwerken met andere leefstijlcoaches in deze regio? Neem dan hier contact op en vraag naar de mogelijkheden.